1/11
Śledź jest tłustą rybą o dużej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów. Jak jedzenie tej ryby wpływa na organizm? Sprawdziliśmy to!
Przejdź dalej i zobacz --->
2/11
WNKT
Dzięki zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), w tym omega-3 i omega-6, jedzenie śledzi wzmacnia odporność, poprawia stan skóry, wpiera mózg oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy i nadciśnienia tętniczego.
Przejdź dalej --->
3/11
Witaminy z grupy B
Śledzie zawierają witaminy: B3, B6 i B12. Wpływają one na nasz poziom energii, przemianę materii, sprawność myślenia, a także kondycję włosów, skóry i paznokci.
Przejdź dalej --->
4/11
Witamina D
Spożywanie śledzi dostarcza organizmowi witaminy D, która odpowiedzialna jest za mocne i zdrowe kości.
Przejdź dalej --->