1/11
Śledź jest tłustą rybą o dużej zawartości wielonienasyconych...
fot. Pixabay

Śledź jest tłustą rybą o dużej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów. Jak jedzenie tej ryby wpływa na organizm? Sprawdziliśmy to!

Przejdź dalej i zobacz --->

2/11
Dzięki zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych...
fot. Pixabay

WNKT

Dzięki zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), w tym omega-3 i omega-6, jedzenie śledzi wzmacnia odporność, poprawia stan skóry, wpiera mózg oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy i nadciśnienia tętniczego.

Przejdź dalej --->

3/11
Śledzie zawierają witaminy: B3, B6 i B12. Wpływają one na...
fot. Pixabay

Witaminy z grupy B

Śledzie zawierają witaminy: B3, B6 i B12. Wpływają one na nasz poziom energii, przemianę materii, sprawność myślenia, a także kondycję włosów, skóry i paznokci.

Przejdź dalej --->

4/11
Spożywanie śledzi dostarcza organizmowi witaminy D, która...
fot. Pixabay

Witamina D

Spożywanie śledzi dostarcza organizmowi witaminy D, która odpowiedzialna jest za mocne i zdrowe kości.

Przejdź dalej --->

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Bicie rekordu długości flagi narodowej w Krośnie Odrzańskim | ZDJĘCIA

Bicie rekordu długości flagi narodowej w Krośnie Odrzańskim | ZDJĘCIA

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Zobacz również

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski