5/11
Ciasto pleśniak. Krok 3
Gotowe ciasto podziel na pół i jedną część zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na ok. 30 minut.
Drugą część znów podziel na pół. Do jednej połówki dodaj kakao i wyrób w misce. Obie części zawiń oddzielnie w folię spożywczą i również schowaj do lodówki na ok. 30 minut.
6/11
Ciasto pleśniak. Krok 4
Gdy ciasto się schłodzi weź większą, jasną część, rozwałkuj i wylep nią dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
7/11
Ciasto pleśniak. Krok 5
Następnie posmaruj spód ciasta dżemem i zetrzyj ciemne, kakaowe ciasto.
8/11
Ciasto pleśniak. Krok 6
Pora na bezę: ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną pianę.
Wyłóż ją na pleśniaka, Na wierzch zetrzyj jasne ciasto.
Piecz całość w 170 stopniach przez ok. 50 minut.