Napisz z nami książkę kulinarną!
Kolejny dzień akcji i kolejne zgłoszenia. Pani Lucyna przesłała nam przepis na przetwory z sezonowych owoców np. "Dżem brzoskwinka z miętą" oraz na popisowe zaprawy.
W środę także swoim przepisem podzieliła się pani Agnieszka Gąsior. Zdradziła nam, jak przygotować kotlety schabowe z brokułami, papryką i jajkiem. Nietypowa propozycja, która z pewnością zaskoczy gości.
Przypominamy, że trwa pierwszy etap naszej akcji! Zbieramy przepisy do książki kulinarnej. Każdy z Was może tak naprawdę stać się jej współautorem. Do 26 lutego przesyłajcie nam swoje pomysły na mail: [email protected] lub na adres: "Gazeta Lubuska", al. Niepodległości 25, 65-042 Zielona Góra. W tytule zaznacz: "Przepis do książki". W treści nie zapomnij podać także swoich danych i uzasadnienia, dlaczego właśnie to Twoja propozycja powinna zostać wybrana. Dlaczego jest wyjątkowa, jaka jest jej historia. Dołączcie także dwa zdjęcia: potrawy i swojej roześmianej twarzy.
Później nastąpi kolejny etap. Wszystkie przepisy zostaną podzielone na pięć kategorii: swojskie klimaty, domowa piekarnia i cukiernia, szybko i smacznie (dania w 15 minut), nalewki, wina i soki oraz domowa przetwórnia. I nastąpi głosowanie.
Zobacz też: Padły trzy "szóstki" w Lotto. Jedna w Zielonej Górze!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?