- Nie było łatwo. To pierwszy tak wysokiej rangi konkurs, w którym brałem udział. Bardzo się cieszę z tego wyniku - mówi laureat, absolwent gorzowskiego gastronomika. Polacy musieli się zmierzyć jeszcze z 11 innymi reprezentacjami. Składniki, z których trzeba było przygotować potrawy wszyscy poznali tuż przed konkursem. Każda z ekip miała do przygotowania dwie przystawki, dwa dania główne i dwa desery.
Czasu było niewiele, bo 90 minut. Rywalizacja była tak zacięta, że jury nie potrafiło wskazać zdecydowanego zwycięzcy, przyznano więc dwa srebrne medale. Obok Polaków zdobyła go też reprezentacja Turcji.
Dzięki zwycięstwu Polacy zostali zaproszeni od wzięcia udziału w innych konkursach oraz odwiedzenia restauracji m.in. do Dubaju, Emiratach Arabskich oraz USA.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?