9 z 18
Ciasto słonecznikowiec. Krok 7
Dodaj masło, cukier i mleko. Wstaw mały ogień i mieszaj, aż cukier się rozpuści, a większość płynu odparuje.
10 z 18
Ciasto słonecznikowiec. Krok 8
Przełóż słonecznik na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.
11 z 18
Ciasto słonecznikowiec. Krok 9
Piecz słonecznik 5 minut, przemieszaj i piecz kolejne 5 minut. Staraj się, by słonecznik się zbyt nie zrumienił, ponieważ może być wówczas gorzki.
12 z 18
Ciasto słonecznikowiec. Krok 10
Wystudzony słonecznik przełóż do woreczka na mrożonki i zgnieć kilka razu tłuczkiem lub wałkiem. Możesz go także delikatnie rozdrobnić w robocie kuchennym.