W tej chwili wśród uczestników konkursu "Nasze Dobre" mamy rozmaity wybór produktów i usług. Pisaliśmy już o chlebie razowym firmy "Chlebek", lodach i pyzach ziemniaczanych Nordisu, długopisie Senatora, makaronach Sulmy, pościeli zdrowotnej Kampolu, zadaszeniu tarasu Lamo… A dziś mamy bardzo smaczne zgłoszenie.
- Oferujemy klientom lody pistacjowe, czekoladowe, truskawkowe, waniliowe, jogurtowo-wiśniowe, kawowe, bakaliowe, o smaku nutelli czy snikersa - wymienia szefowa lodziarni all' Angolo - Karina Staniek, która mieszka w Zielonej Górze od ośmiu lat. Jak mówi, ma swój sposób na lody i ich słodkie tajemnice. W sezonie powstaje około 180 litrów tego deseru w tygodniu, a jesienią i zimą o połowę mniej.
.
Niektóre smaki firma tworzy na życzenie klienta, np. malagę, bezowe czy kokosowe. Wyprodukowanie 60 litrów zajmuje od sześciu do siedmiu godzin. Pani Karina lubi bawić się smakami, kolorami i zapachami lodów. - Nie jestem łasuchem, bo bardziej wolę robić, niż jeść. Mój mąż, dzieci i pracownicy nadrabiają za mnie - śmieje się.
Kawiarnia powstała rok temu. Właścicielem jest pani Karina i jej mąż Maciej. - Gdy wychodziłam w niedzielę na spacer z dziećmi nie było miejsca z dobrymi lodami i deserami. Pomysł na all'Angolo znalazł się więc sam - opowiada właścicielka. W kawiarni spędza wiele godzin wymyślając nowości.
W bogatej ofercie lokalu znajdziemy również herbaty, kawy, gorącą czekoladę, ciasta i desery. Dopóki dopisuje pogoda, klienci odpoczywają także w ogródku kawiarnianym.
(ban)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?