MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Akcja Gotuj z MM-ką. Przepis na pierś po francusku

(oprac.maw)
Weż udział w akcji Gotuj z MM-ką! I wygraj grill, kosz z przyprawami.
Weż udział w akcji Gotuj z MM-ką! I wygraj grill, kosz z przyprawami. Prymat
W naszej akcji bierze już udział pięć przepisów. Cały czas możecie dołączyć do zabawy i przesłać nam swój przepis na mail:[email protected]. Wyniki głosowania ogłosimy 21 czerwca.

PRZEPIS NA PIERŚ PO FRANCUSKU
Aby zagłosować na ten przepis wyślij SMS o treści rozrywka.2 na numer 71466. Koszt SMS-a to 1,23 zł z VAT.

Produkty:

podwójna pierś z kurczaka
opakowanie ciasta francuskiego
żółtko
grzyby leśne
cebula
czosnek
masło
przyprawy
śmietana 30%
musztarda

Przyrządzanie:

Farsz: na maśle udusić grzyby z cebulą, czosnkiem, dodać przyprawy: sól, pieprz- odstawić do lekkiego przestygnięcia

Podzielić pierś na 4 kotlety, rozpłaszczyć tłuczkiem, dodać farsz i zawinąć jak roladę. Ciasto francuskie podzielić na 4 części i owinąć każdą roladę. Posmarować rozbełtanym żółtkiem. Piec w piekarniku ok. 40- 45 minut w 150 stopniach C.

Sos: na masełko włożyć kilka łyżek musztardy, podlać śmietaną, przyprawić do smaku wedle uznania- zagotować (mały ogień, ciągle mieszając).

Podawać pierś na sałacie z dodatkiem sosu musztardowego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska