PRZEPIS NA PIERŚ PO FRANCUSKU
Aby zagłosować na ten przepis wyślij SMS o treści rozrywka.2 na numer 71466. Koszt SMS-a to 1,23 zł z VAT.
Produkty:
podwójna pierś z kurczaka
opakowanie ciasta francuskiego
żółtko
grzyby leśne
cebula
czosnek
masło
przyprawy
śmietana 30%
musztarda
Przyrządzanie:
Farsz: na maśle udusić grzyby z cebulą, czosnkiem, dodać przyprawy: sól, pieprz- odstawić do lekkiego przestygnięcia
Podzielić pierś na 4 kotlety, rozpłaszczyć tłuczkiem, dodać farsz i zawinąć jak roladę. Ciasto francuskie podzielić na 4 części i owinąć każdą roladę. Posmarować rozbełtanym żółtkiem. Piec w piekarniku ok. 40- 45 minut w 150 stopniach C.
Sos: na masełko włożyć kilka łyżek musztardy, podlać śmietaną, przyprawić do smaku wedle uznania- zagotować (mały ogień, ciągle mieszając).
Podawać pierś na sałacie z dodatkiem sosu musztardowego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?