Składniki:
5 jaj
szklanka cukru
szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Przygotowanie:
Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, jak będą sztywne dodać cukru. W osobnym naczyniu zmieszać widelcem żółtka z proszkiem do pieczenia, wymieszać obie masy. Dodając mąkę, przełożyć ciasto na przygotowaną blachę. Piec przez 20 min w temperaturze 200 st.. Ja dodaje do tego banany oraz bakalie lub mieszankę keksową oraz galaretkę wiśniową. To jest ulubione ciasto mojej rodziny i szykowane na każde święta.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?