5/15
Żółty ser zetrzyj na tarce. Ja wybrałam ser mimelotte,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zapiekanka z cukinii. Krok 3

Żółty ser zetrzyj na tarce. Ja wybrałam ser mimelotte, świetnie sprawdzi się także gouda. Boczek pokrój w kostkę.

6/15
Przygotuj sos beszamelowy: najpierw podsmaż w garnku mąkę z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zapiekanka z cukinii. Krok 4

Przygotuj sos beszamelowy: najpierw podsmaż w garnku mąkę z masłem, po chwili dolewaj stopniowo mleko, cały czas mieszając. Pogotuj, aż sos zgęstnieje.

7/15
Następnie dopraw sos beszamelowy musztardą, solą, czosnkiem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zapiekanka z cukinii. Krok 5

Następnie dopraw sos beszamelowy musztardą, solą, czosnkiem i gałką muszkatołową. Wsyp niemal cały ser i wymieszaj.

8/15
Wymieszaj sos, ma być on gęsty, mocno serowy i wyrazisty w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zapiekanka z cukinii. Krok 6

Wymieszaj sos, ma być on gęsty, mocno serowy i wyrazisty w smaku. Jeśli potrzeba, to dodaj więcej przypraw. Odstaw na chwilę na bok.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Żary w literaturze i malarstwie. Tak widzą miasto artyści nie tylko z Polski

Żary w literaturze i malarstwie. Tak widzą miasto artyści nie tylko z Polski

Ryk potężnych maszyn. Tak wyglądała parada motocyklistów w Żarach

Ryk potężnych maszyn. Tak wyglądała parada motocyklistów w Żarach

W Szprotawie rywalizują najlepsi młodzi lekkoatleci!

W Szprotawie rywalizują najlepsi młodzi lekkoatleci!

Zobacz również

Fantastyczny mecz Biało-Czerwonych i pierwszy punkt Polaków w MŚ elity ZDJĘCIA

Fantastyczny mecz Biało-Czerwonych i pierwszy punkt Polaków w MŚ elity ZDJĘCIA

Dominikana w Lubuskiem? Palma, lazurowa woda i drobny piach... Ludzie już tu pływają!

Dominikana w Lubuskiem? Palma, lazurowa woda i drobny piach... Ludzie już tu pływają!