Czwartek to ostatni dzień zgłoszeń do ,,Naszego Dobrego Lubuskiego 2014”

Redakcja
Paulina Bartlińska prowadzi w Zielonej Górze sklep Ekoganik ze zdrową żywnością. Można w nim znaleźć produkty ekologiczne, naturalne i tradycyjne.
Paulina Bartlińska prowadzi w Zielonej Górze sklep Ekoganik ze zdrową żywnością. Można w nim znaleźć produkty ekologiczne, naturalne i tradycyjne. Mariusz Kapała
Do czwartku, do północy firmy mogą zgłaszać swoje najlepsze produkty i usługi do plebiscytu. Wystarczy wypełnić prosty formularz znajdujący się na tej stronie.

To już siódma edycja plebiscytu, którego celem jest promocja najlepszych lubuskich produktów i usług. Stąd jego formuła, która zakłada czterokrotną prezentację zgłoszeń w ,,Gazecie Lubuskiej” i stałą w naszym portalu gospodarczym www.gazetalubuska.pl/strefabiznesu oraz nagrody w postaci certyfikatów jakości i kampanii reklamowych o łącznej wartości 240 tys. zł.

O te nagrody z pewnością powalczy zupa rybna - nowość w menu ,,Domu nad rzeką” w Skwierzynie. - Potrawa ma już spore grono swoich wiernych wielbicieli - zapewnia dyrektor Anna Baryła-Witek.
- Podstawą zupy jest wywar z ryb słodkowodnych, filety z dorsza i łososia, warzywa, pomidory concasse, śmietana, przyprawy, zioła, masło. Przed podaniem dekorowana jest bitą śmietaną i świeżym rozmarynem.

Szybkie danie główne proponuje nam laureat ubiegłorocznej edycji, zielonogórski producent mrożonek - firma Nordis. To kluski z mięsem z prawdziwych polskich ziemniaków. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, a najlepiej smakują ze skwarkami.

Stanisław Mikanowicz, właściciel firmy Madaks z Przytocznej, co roku startuje w konkursie z inną potrawą. Tym razem, po raz pierwszy proponuje drób - gęś lubuską faszerowaną i zapiekaną w cieście. Znając umiejętności S. Mikanowicza możemy być pewni, że tego dania pozazdrości mu niejedna restauracja.

Wszystkim, którzy lubią gotować i chcą się zdrowo odżywiać produkty ze swojego sklepu Ekoganik poleca Paulina Bartlińska z Zielonej Góry: - Na półkach można znaleźć produkty ekologiczne, naturalne, tradycyjne i z pewnością zdrowe - zapewnia.

Targi spożywcze  organizuje Paula Lencewicz, studentka i właścicielka firmy Target. Do plebiscytu zgłosiła ,,Twój Zielony Targ” – targi żywności organizowane w każdą niedzielę w podzielonogórskiej Ochli i promujące regionalnych producentów i sprzedawców żywności. - Jesteśmy dwójką studentów i organizujemy to samodzielnie – wyjaśnia. - Wynajmujemy budynek w skansenie, zapraszamy wystawców. Klienci mogą co tydzień w jednym miejscu kupić wiele ciekawych produktów oraz porozmawiać bezpośrednio z producentami.

Zupełnie inną ofertę  ma firma Kadet-OK. z miejscowości Długie. To obozy militarne dla młodzieży w wieku 13-18 lat. - Większość zajęć odbywa się z użyciem wysokiej klasy replik broni, każdy uczestnik wyposażony jest w bogaty osprzęt: mundur, kamizelkę, zapasowe magazynki, hełm, kapelusz, pałatkę, kompas, radio, plecak - mówi Krzysztof Jaz. - Scenariusze bojowe odbywają się w terenach leśnych i zurbanizowanych, co pozwala poznać specyfikę działania w różnorodnym terenie.\

To tylko niektóre propozycje  naszych firm, które prezentujemy w kolejności ich otrzymywania. Zapraszamy do zgłaszania produktów przemysłowych, spożywczych i usług. .

Tutaj znajduje się FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY „NASZE DOBRE LUBUSKIE 2014” 

Tutaj przeczytasz REGULAMIN PLEBISCYTU „NASZE DOBRE LUBUSKIE 2014”

 

PARTNERZY PLEBISCYTU:

ASTEC
 

FREEEN
 

LPF

 

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie