Prawidłowe odżywianie wpływa na wygląd, samopoczucie i długość życia. Z naszym dodatkiem dowiesz się, jak wybierać najlepsze produkty spożywcze. Łatwiej zadbasz o prawidłową dietę dla siebie i swojej rodziny.
O tym przeczytasz w piątkowym dodatku:
- Dlaczego warto jeść produkty mleczne? Czym charakteryzują się poszczególne przetwory: mleko, jogurt, masło, sery i serki twarogowe, sery dojrzewające?
- Jaki chleb wybrać, aby był smaczny i zdrowy? Czy jasne pieczywo jest rzeczywiście niezdrowe? Dlaczego na diecie nie można rezygnować z chleba?
- Jak kupować mięso i wędliny? Co to znaczy, że mięso jest "namasowane"? Jak odróżnić dobry jakościowo produkt od złego?
- Walory odżywczo-zdrowotne oleju. Jak wybrać najzdrowszy i jak go przechowywać, aby zachował swoje właściwości?
- Która mąka jest najlepsza do ciast i na pierogi? Czym różni się mąka tortowa od wrocławskiej czy luksusowej? Co to jest typ i rodzaj mąki?
Pamiętaj! Dodatek "Zdrowe jedzenie" już w najbliższy piątek, 20 września w "Gazecie Lubuskiej".
Kup aktualne wydanie "Gazety Lubuskiej" w wersji elektronicznej. Wyślij SMS o treści EGL na numer 72466 (koszt SMS-a to 2,46 zł). Otrzymany kod aktywuj na stronie **
www.e-lubuska.pl**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?