Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Deser i drink w barwach Falubazu

Redakcja
Drink i deser w barwach Falubazu poleca nasza Czytelniczka Wioletta Strzelecka
Drink i deser w barwach Falubazu poleca nasza Czytelniczka Wioletta Strzelecka W. Strzelecka
Wioletta Strzelecka przysłała nam swoje pomysły na słodkie pyszności w barwach Falubazu.

W naszym konkursie szukamy przepisów na kolorowe dania, które dodadzą energii naszym zawodnikom i kibicom podczas całych rozgrywek speedway'a.

Wystarczy wymyślić oryginalną potrawę w klubowych kolorach. Przygotować ją, pstryknąć fotkę i przysłać wraz z przepisem do nas, na adres [email protected]. Mogą to być desery, sałatki, ciasta lub inne dania, jakie tylko przyjdą wam do głowy!

Liczy się oryginalny pomysł i składniki w kolorach żółto - biało - zielonych lub niebiesko-żółtych.

Na Wasze przepisy czekamy do końca kwietnia. Wszystkie opublikujemy na portalu gazetalubuska.pl oraz na facebooku Lubuskie smaki - kulinarna strona rozkoszy

Najlepsze przepisy nagrodzimy klubowymi gadżetami i niespodziankami od "Gazety Lubuskiej".

A oto przepisy na deser i drink w barwach FALUBAZU

Deser
Galaretki agrestową i cytrynową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody każdą. Jogurt naturalny zmiksować z cukrem pudrem i żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody.
Wlać zieloną galaretkę, włożyć na chwilę do zamrażalnika, gdy zastygnie wlewać kolejne warstwy.

Drink
Brzeg szklanki zanurzamy w soku z cytryny i cukrze. 30 ml wódki wlewamy na 3 kostki lodu, dopełniamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy, mandarynki i połówki cytryny. Powoli wlewamy blue curacao.

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska