5/73
Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i...
fot. Eliza Gniewek-Juszczak

Dni Otwartych Farm w Siedlisku okazją by bliżej poznać region. Kolejna taka impreza odbędzie się w Lubiechni Wielkiej [ZDJĘCIA]

Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i jak smakują produkty w nich wytwarzane można było przekonać się podczas Dni Otwartych Farm.

W sobotę jednostka o nazwie Sekretariat Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich działający przy urzędzie marszałkowskim zorganizował wyjazd do gospodarstwa Quzko w Siedlisku, gdzie państwo Kamila i Marcin Wojnowscy hodują kozy i krowy, produkują sery i mydła.

Pan Marcin pracował jako optyk. Jego żona Kamila przyznaje, że była menedżerem domowym. Przypadek sprawił, że stali się właścicielami stadka kóz. Dzisiaj produkują sery, które zdobywają nagrody na konkursach produktów regionalnych i mydła z koziego mleka. W sobotę można było dowiedzieć się jak się robi sery z krowiego mleka i wziąć swój wyrób do domu, a potem zobaczyć jak można wyprodukować mydło w domu. Uczestnicy dostali mydełka, które po czterech tygodniach będą gotowe do użytku.

Na stronie internetowej gazetalubuska.pl w zakładce Nowa Sól będzie można obejrzeć filmy z warsztatów i kto wie może spróbować produkcji w domu.

- W tegorocznej edycji mamy dwa wyjazdy. Można się jeszcze zapisać na wyjazd do gospodarstwa Dereniówka - zachęca wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn. Takie wyjazdy to okazja by bliżej poznać lubuskie gospodarstwa, w których powstają lokalne produkty i ciekawie spędzić czas.

W sobotę, 30 czerwca zupełnie za darmo można wyjechać z Zielonej Góry do Lubiechni Wielkiej. Zbiórka o godz. 7.45 pod Palmiarnią Zielonogórską. Będzie można zobaczyć gospodarstwo „Dereniówka” w Lubiechni Wielkiej oraz m.in. zwiedzić Muzeum Łąki w Owczarach i przyrodniczą ścieżkę edukacyjną „Bobrowym szlakiem” w Nowym Młynie. Informacje: 68 456 53 68 i 68 45 65 366.

Zobacz wideo: Sielskie życie na wsi. Kury uwielbiają kozy

wideo: StoryFul/x-news


6/73
Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i...
fot. Eliza Gniewek-Juszczak

Dni Otwartych Farm w Siedlisku okazją by bliżej poznać region. Kolejna taka impreza odbędzie się w Lubiechni Wielkiej [ZDJĘCIA]

Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i jak smakują produkty w nich wytwarzane można było przekonać się podczas Dni Otwartych Farm.

W sobotę jednostka o nazwie Sekretariat Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich działający przy urzędzie marszałkowskim zorganizował wyjazd do gospodarstwa Quzko w Siedlisku, gdzie państwo Kamila i Marcin Wojnowscy hodują kozy i krowy, produkują sery i mydła.

Pan Marcin pracował jako optyk. Jego żona Kamila przyznaje, że była menedżerem domowym. Przypadek sprawił, że stali się właścicielami stadka kóz. Dzisiaj produkują sery, które zdobywają nagrody na konkursach produktów regionalnych i mydła z koziego mleka. W sobotę można było dowiedzieć się jak się robi sery z krowiego mleka i wziąć swój wyrób do domu, a potem zobaczyć jak można wyprodukować mydło w domu. Uczestnicy dostali mydełka, które po czterech tygodniach będą gotowe do użytku.

Na stronie internetowej gazetalubuska.pl w zakładce Nowa Sól będzie można obejrzeć filmy z warsztatów i kto wie może spróbować produkcji w domu.

- W tegorocznej edycji mamy dwa wyjazdy. Można się jeszcze zapisać na wyjazd do gospodarstwa Dereniówka - zachęca wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn. Takie wyjazdy to okazja by bliżej poznać lubuskie gospodarstwa, w których powstają lokalne produkty i ciekawie spędzić czas.

W sobotę, 30 czerwca zupełnie za darmo można wyjechać z Zielonej Góry do Lubiechni Wielkiej. Zbiórka o godz. 7.45 pod Palmiarnią Zielonogórską. Będzie można zobaczyć gospodarstwo „Dereniówka” w Lubiechni Wielkiej oraz m.in. zwiedzić Muzeum Łąki w Owczarach i przyrodniczą ścieżkę edukacyjną „Bobrowym szlakiem” w Nowym Młynie. Informacje: 68 456 53 68 i 68 45 65 366.

Zobacz wideo: Sielskie życie na wsi. Kury uwielbiają kozy

wideo: StoryFul/x-news


7/73
Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i...
fot. Eliza Gniewek-Juszczak

Dni Otwartych Farm w Siedlisku okazją by bliżej poznać region. Kolejna taka impreza odbędzie się w Lubiechni Wielkiej [ZDJĘCIA]

Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i jak smakują produkty w nich wytwarzane można było przekonać się podczas Dni Otwartych Farm.

W sobotę jednostka o nazwie Sekretariat Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich działający przy urzędzie marszałkowskim zorganizował wyjazd do gospodarstwa Quzko w Siedlisku, gdzie państwo Kamila i Marcin Wojnowscy hodują kozy i krowy, produkują sery i mydła.

Pan Marcin pracował jako optyk. Jego żona Kamila przyznaje, że była menedżerem domowym. Przypadek sprawił, że stali się właścicielami stadka kóz. Dzisiaj produkują sery, które zdobywają nagrody na konkursach produktów regionalnych i mydła z koziego mleka. W sobotę można było dowiedzieć się jak się robi sery z krowiego mleka i wziąć swój wyrób do domu, a potem zobaczyć jak można wyprodukować mydło w domu. Uczestnicy dostali mydełka, które po czterech tygodniach będą gotowe do użytku.

Na stronie internetowej gazetalubuska.pl w zakładce Nowa Sól będzie można obejrzeć filmy z warsztatów i kto wie może spróbować produkcji w domu.

- W tegorocznej edycji mamy dwa wyjazdy. Można się jeszcze zapisać na wyjazd do gospodarstwa Dereniówka - zachęca wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn. Takie wyjazdy to okazja by bliżej poznać lubuskie gospodarstwa, w których powstają lokalne produkty i ciekawie spędzić czas.

W sobotę, 30 czerwca zupełnie za darmo można wyjechać z Zielonej Góry do Lubiechni Wielkiej. Zbiórka o godz. 7.45 pod Palmiarnią Zielonogórską. Będzie można zobaczyć gospodarstwo „Dereniówka” w Lubiechni Wielkiej oraz m.in. zwiedzić Muzeum Łąki w Owczarach i przyrodniczą ścieżkę edukacyjną „Bobrowym szlakiem” w Nowym Młynie. Informacje: 68 456 53 68 i 68 45 65 366.

Zobacz wideo: Sielskie życie na wsi. Kury uwielbiają kozy

wideo: StoryFul/x-news


8/73
Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i...
fot. Eliza Gniewek-Juszczak

Dni Otwartych Farm w Siedlisku okazją by bliżej poznać region. Kolejna taka impreza odbędzie się w Lubiechni Wielkiej [ZDJĘCIA]

Jak wygląda codzienna praca małych lubuskich gospodarstw i jak smakują produkty w nich wytwarzane można było przekonać się podczas Dni Otwartych Farm.

W sobotę jednostka o nazwie Sekretariat Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich działający przy urzędzie marszałkowskim zorganizował wyjazd do gospodarstwa Quzko w Siedlisku, gdzie państwo Kamila i Marcin Wojnowscy hodują kozy i krowy, produkują sery i mydła.

Pan Marcin pracował jako optyk. Jego żona Kamila przyznaje, że była menedżerem domowym. Przypadek sprawił, że stali się właścicielami stadka kóz. Dzisiaj produkują sery, które zdobywają nagrody na konkursach produktów regionalnych i mydła z koziego mleka. W sobotę można było dowiedzieć się jak się robi sery z krowiego mleka i wziąć swój wyrób do domu, a potem zobaczyć jak można wyprodukować mydło w domu. Uczestnicy dostali mydełka, które po czterech tygodniach będą gotowe do użytku.

Na stronie internetowej gazetalubuska.pl w zakładce Nowa Sól będzie można obejrzeć filmy z warsztatów i kto wie może spróbować produkcji w domu.

- W tegorocznej edycji mamy dwa wyjazdy. Można się jeszcze zapisać na wyjazd do gospodarstwa Dereniówka - zachęca wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn. Takie wyjazdy to okazja by bliżej poznać lubuskie gospodarstwa, w których powstają lokalne produkty i ciekawie spędzić czas.

W sobotę, 30 czerwca zupełnie za darmo można wyjechać z Zielonej Góry do Lubiechni Wielkiej. Zbiórka o godz. 7.45 pod Palmiarnią Zielonogórską. Będzie można zobaczyć gospodarstwo „Dereniówka” w Lubiechni Wielkiej oraz m.in. zwiedzić Muzeum Łąki w Owczarach i przyrodniczą ścieżkę edukacyjną „Bobrowym szlakiem” w Nowym Młynie. Informacje: 68 456 53 68 i 68 45 65 366.

Zobacz wideo: Sielskie życie na wsi. Kury uwielbiają kozy

wideo: StoryFul/x-news


Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

W Pałacu Henryków pod Szprotawą możemy zobaczyć najnowsze trendy ślubne

W Pałacu Henryków pod Szprotawą możemy zobaczyć najnowsze trendy ślubne

To był piknik na 3 Maja! W Gorzowie bawili się nie tylko najmłodsi

To był piknik na 3 Maja! W Gorzowie bawili się nie tylko najmłodsi

Zielonogórzanie uczcili 233. rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja. Zobacz!

Zielonogórzanie uczcili 233. rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja. Zobacz!

Zobacz również

Lubuskie świętuje 3 Maja. Setki ludzi przeszły przez Gorzów

Lubuskie świętuje 3 Maja. Setki ludzi przeszły przez Gorzów

Majówka to dobra okazja do spacerów i spotkań ze znajomymi. Gdzie spędzamy czas?

Majówka to dobra okazja do spacerów i spotkań ze znajomymi. Gdzie spędzamy czas?