DAIQUIRI
(ulubiony drink Ernesta Hemingway'a)
Składniki: 50 ml białego rumu, 20 ml soku z limonki, 10 ml syropu cukrowego.
Przygotowanie: shakerować z lodem, przecedzić do kieliszka cocktailowego.
KIR ROYALE
Składniki: szampan, 10 ml likieru cassis (z czarnych porzeczek).
Przygotowanie: do kieliszka szampańskiego fletowego wlać likier i dopełnić szampanem, lekko zamieszać, można ozdobić wisienką cocktailową.
Więcej pomysłów na drinki, potrawy karnawałowe i spotkania towarzyskie znajdziesz w książce "Przepisy naszych Czytelników Gazety Lubuskiej". To już drugie takie nasze wydawnictwo. W sierpniu ukazała się książka z pomysłami na przetwory i nalewki. Teraz znajdziecie Państwo przepisy na: potrawy świąteczne, przystawki i sałatki, obiady i kolacje, ciasta i desery oraz drinki. Większość przepisów nadesłały nam Lubuszanki z kół gospodyń wiejskich. Książka jest w sprzedaży w dobrych punktach z prasą, biurach ogłoszeń "Gazety Lubuskiej", a w Zielonej Górze dodatkowo będzie można ją kupić w dni targowe na rynku przy Owocowej u sprzedawców "GL".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?