Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Drink na sylwestrową zabawę. Więcej pomysłów w książce kulinarnej "GL"

(staw)
Fot. DiGiTouch
Bartosz Baranowski z Zielonej Góry, mistrz Polski barmanów w stylu flair poleca drinki na sylwestra i karnawał. Więcej przepisów w książce kulinarnej "Gazety Lubuskiej".

DAIQUIRI

(ulubiony drink Ernesta Hemingway'a)
Składniki: 50 ml białego rumu, 20 ml soku z limonki, 10 ml syropu cukrowego.

Przygotowanie: shakerować z lodem, przecedzić do kieliszka cocktailowego.

KIR ROYALE

Składniki: szampan, 10 ml likieru cassis (z czarnych porzeczek).

Przygotowanie: do kieliszka szampańskiego fletowego wlać likier i dopełnić szampanem, lekko zamieszać, można ozdobić wisienką cocktailową.
Więcej pomysłów na drinki, potrawy karnawałowe i spotkania towarzyskie znajdziesz w książce "Przepisy naszych Czytelników Gazety Lubuskiej". To już drugie takie nasze wydawnictwo. W sierpniu ukazała się książka z pomysłami na przetwory i nalewki. Teraz znajdziecie Państwo przepisy na: potrawy świąteczne, przystawki i sałatki, obiady i kolacje, ciasta i desery oraz drinki. Większość przepisów nadesłały nam Lubuszanki z kół gospodyń wiejskich. Książka jest w sprzedaży w dobrych punktach z prasą, biurach ogłoszeń "Gazety Lubuskiej", a w Zielonej Górze dodatkowo będzie można ją kupić w dni targowe na rynku przy Owocowej u sprzedawców "GL".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska