Składniki:
Farsz:
- 500 g pieczarek
- 500 g kapusty kiszonej
- sól, pieprz
CIASTO:
- 3 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
Dodatkowo:
- bułka tarta
- 3 jajka
- olej
Przygotowanie:
1. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na oleju. Kapustę pokroić i ugotować. Następnie osączyć i połączyć z pieczarkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
2. Składniki na ciasto połączyć i usmażyć cienkie naleśniki. Ostudzić i odstawić na bok.
3. Na usmażone naleśniki wykładać porcje farszu i zawijać je w krokiety. Panierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?