W czasie wakacji mamy ochotę przebywać jak najwięcej na świeżym powietrzu. Także posiłki spożywane na zewnątrz smakują dużo lepiej, zwłaszcza po wysiłku fizycznym, który często zapewniają nam nasze pociechy. Polacy niezwykle chętnie wybierają jedzenie w ogródkach i na działkach. W województwie lubuskim 51 proc. rodzin latem wybiera spożywanie posiłków w ogrodzie. W otoczeniu natury łatwiej się zrelaksować i skupić tylko na radości z jedzenia i towarzystwa najbliższych. Do przygotowania posiłku spożywanego na świeżym powietrzu warto włączyć warzywa sezonowe, które nie tylko świetnie smakują, ale też pięknie wyglądają.
Kucharka Beata Śniechowska w programie "Teraz kuchnia" przygotowała pastelowy chłodnik z awokado. Jak prawidłowo je otworzyć? Natomiast dietetyk sportowy Justyna Mizera wyjaśniła, jakich wartości odżywczych dostarcza nam awokado oraz jakie cenne składniki mają kiełki.
źródło:TVN Meteo Active/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?