MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Lato w kuchni. Na ochłodę chłodnik (wideo)

źródło: mat.prasowe
mat.prasowe
Lato to pora, w której nie można narzekać na wybór dostępnych warzyw i owoców. Na każdym targu znajdziemy mnóstwo różnorodnych produktów, z których przygotujemy pyszne potrawy, a przy tym codziennie coś innego. Jak wynika z badań marki WINIARY, aż 51 proc. mieszkańców województwa lubuskiego latem wybiera spożywanie posiłków w ogrodzie.

W czasie wakacji mamy ochotę przebywać jak najwięcej na świeżym powietrzu. Także posiłki spożywane na zewnątrz smakują dużo lepiej, zwłaszcza po wysiłku fizycznym, który często zapewniają nam nasze pociechy. Polacy niezwykle chętnie wybierają jedzenie w ogródkach i na działkach. W województwie lubuskim 51 proc. rodzin latem wybiera spożywanie posiłków w ogrodzie. W otoczeniu natury łatwiej się zrelaksować i skupić tylko na radości z jedzenia i towarzystwa najbliższych. Do przygotowania posiłku spożywanego na świeżym powietrzu warto włączyć warzywa sezonowe, które nie tylko świetnie smakują, ale też pięknie wyglądają.

Kucharka Beata Śniechowska w programie "Teraz kuchnia" przygotowała pastelowy chłodnik z awokado. Jak prawidłowo je otworzyć? Natomiast dietetyk sportowy Justyna Mizera wyjaśniła, jakich wartości odżywczych dostarcza nam awokado oraz jakie cenne składniki mają kiełki.

źródło:TVN Meteo Active/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska