Muffinki z białej fasoli z czekoladą i wiórkami kokosowymi (przepis)

Czytelniczka Agnieszka Duszyńska
Smaczna propozycja
Smaczna propozycja Agnieszka Duszyńska
- Muffinki wychodzą wilgotne, bardzo smaczne i na dodatek są zdrowe - zapewnia autorka przepisy nadesłanego na nasz czekoladowy konkurs, Agnieszka Duszyńska.

Składniki:

* 2 puszki odsączonej białej fasoli
* 3 jaja
* 50 g wiórków kokosowych
* 1/4 szklanki oliwy
* 1/2 szklanki cukru
* 1 aromat waniliowy
* 100 g jogurtu (np. ananasowy)
* 3 łyżki mleka w proszku
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 3/4 tabliczki czekolady (lub więcej;)

Przygotowanie:

Fasolę odsączyć i przelać wodą. Wszystkie składniki (z wyjątkiem wiórków i czekolady) wrzucić do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę, na koniec dodać wiórki kokosowe i czekoladę. Przed wylaniem do foremek sprawdź czy ciasto jest wystarczająco słodkie. Jeśli konsystencja jest za gęsta można dolać trochę mleka. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 30 minut w 180°C.

Lubisz nasz kulinarny fanpage? Zapraszamy

Lubuskie smaki

Nieruchomości z Twojego regionu

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie