1/6
Śledź - to danie często gości na polskich stołach,...
fot. KAROLINA MISZTAL / POLSKA PRES

Śledź - to danie często gości na polskich stołach, szczególnie podczas ostatków

2/6
Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na...
fot. Piotr Warczak/archiwum Polska Press

Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na ostatkowej imprezie świetnie sprawdzą się też śledzie marynowane z ogórkiem kiszonym i jajkiem na twardo, jeśli ktoś lubi.

3/6
Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie...
fot. Dawid Łukasik/ archiwum Polska Press

Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie pączki, czyli kreple

4/6
Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i...
fot. Waldemar Wylegalski / Polska Press / Zdjęcie ilustracyjne

Śledzik, czyli ostatki. Co jeść i pić podczas ostatniego dnia karnawału?

Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i granatu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Puchar Tymbarku. Już się nie mogą doczekać gry na stadionie PGE Narodowym!

Puchar Tymbarku. Już się nie mogą doczekać gry na stadionie PGE Narodowym!

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Zobacz również

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Zaskakujące odkrycie w Lubuskiem. Te relikty zmieniają historię Paradyża na dobre!

Zaskakujące odkrycie w Lubuskiem. Te relikty zmieniają historię Paradyża na dobre!