ciasto francuskie mrożone - 1 opakowanie
pieprz - 1 szczypta
kapusta kiszona - 300 gramów
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 szczypta
grzyby suszone - 100 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
majeranek - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Grzyby moczymy przez noc w wodzie, gotujemy przez 30 minut. Kapustę kiszoną gotujemy również 30 minut. Wszystko odcedzamy, drobno kroimy i mieszamy razem z pieprzem, majerankiem, szczyptą Delikatu Knorr oraz jedną kostką smażonej cebulki Knorr.
Rozkładamy na pergaminie płat gotowego ciasta francuskiego. Dzielimy je na prostokąty.
Na każdy wycięty prostokąt ciasta francuskiego nakładamy po łyżeczce farszu. Zaklejamy jak pierogi i układamy na blasze.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.
Zostań fanem pysznych smaków >> Lubuskie smaki - kulinarna strona rozkoszy **
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?