Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pasztet z kaczki na likierze pomarańczowym z morelami?

(mt)
Maciek Przybył i Marta Wisełka z technikum żywienia i gospodarstwa domowego ugotowali najsmaczniejszą potrawę w województwie lubuskim.
Maciek Przybył i Marta Wisełka z technikum żywienia i gospodarstwa domowego ugotowali najsmaczniejszą potrawę w województwie lubuskim. Fot. Małgorzata Trzcionkowska
Ale tylko z sosem morelowym i cebulowym chlebem po prowansalsku! To medalowa potrawa Marty Wisełki i Maćka Przybyła z Zespołu szkół Zawodowych w Szprotawie. Dzięki niej wygrali wojewódzki konkurs kulinarny!

- Bardzo podziwiam Magdę Gessler, za jej profesjonalizm, kreatywność i sposób, w jaki prowadzi restauracje - podkreśla Maciek. - Marzę, żeby dostać się do jej szkoły lub brać udział w programach kulinarnych.
Z przyjemnością ogląda też "Piekielną kuchnię Gordona Ramsaya". - Gordon tak głośno krzyczy i tak się denerwuje, że z zapartym tchem czekam, kiedy na wizji dostanie wylewu - stwierdza młody kucharz. - Na szczęście nigdy się tego nie doczekałem.

Więcej w sobotę, w papierowym wydaniu "Tygodnika Żarsko-Żagańskiego"

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska