Konkurs trwa jeszcze do godz. 11.00 w poniedziałek. Do tej godziny możecie Państwo nadesłać swoje propozycje (mail: [email protected]). Do wygrania jest osiem zestawów: książka kulinarna, zestaw przypraw, krajalnica do jajek. Zwycięzców ogłosimy we wtorkowej "Gazecie Lubuskiej". Wtedy też opublikujemy wybrane przepisy. Wszystkie nadesłane znajdziecie Państwo w serwisie: www.gazetalubuska.pl/kuchnia Codziennie znajdziecie Państwo nowe pomysły na wielkanocne dania
Sponsorem konkursu jest Galeo
Polędwica na świąteczną niedzielę
Składniki: 1/2 kg polędwic, 6 łyżek majonezu, 6 łyżek ketchupu, 2 średnie cebule, 1/2 kg pieczarek, 30 dag sera żółtego, sól, pieprz do smaku
Przygotowanie: polędwice pokroić na cienkie kotlety, można lekko rozbić. Delikatnie
natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w piórka, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć po połowie: polędwicy, na to cebulę, pieczarki, ser żółty, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu. Następną warstwę zrobić tak samo. Naczynie przykryć pokrywą i zapiekać w piekarniku w temeraturze 180 stopni przez godzinę. Można podawać z frytkami i surówką.
SMACZNEGO
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?