Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na pachnącego łososia

(staw), Źródła: Kamis
Fot. DiGiTouch
Rybne dania są zdrowe i lekkostrawne. Łosoś jest też łatwy do kupienia.

Zapraszamy Państwa do gotowania z "Gazetą Lubuską". Czekamy na przepisy i porady kulinarne ([email protected]). Opublikujemy je w internecie i w wydaniu wtorkowym "Gazety Lubuskiej". Opublikowane przepisy nagradzamy książką kulinarną.

Pieczony łosoś w aromatycznym uniesieniu

Składniki: 300 g filetów z łososia, świeża kolendra, 50 ml oliwy z oliwek, cytryna, przyprawy: pieprz czarny mielony, imbir mielony, czosnek granulowany, bazylia.

Przygotowanie: łososia podzielić na dwa kawałki, posmarować oliwą, przyprawić pieprzem, imbirem, czosnkiem i bazylią. Doprawionego łososia obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Następnie owinąć świeżymi listkami kolendry, zawinąć w folię do pieczenia i piec 15 min. w temp. 180 st. Podawać z cytryną.

Porcja dla dwóch osób**
Czas przygotowania: 40 min.**

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska