Zapraszamy Państwa do gotowania z "Gazetą Lubuską". Czekamy na przepisy i porady kulinarne ([email protected]). Opublikujemy je w internecie i w wydaniu wtorkowym "Gazety Lubuskiej". Opublikowane przepisy nagradzamy książką kulinarną.
Pieczony łosoś w aromatycznym uniesieniu
Składniki: 300 g filetów z łososia, świeża kolendra, 50 ml oliwy z oliwek, cytryna, przyprawy: pieprz czarny mielony, imbir mielony, czosnek granulowany, bazylia.
Przygotowanie: łososia podzielić na dwa kawałki, posmarować oliwą, przyprawić pieprzem, imbirem, czosnkiem i bazylią. Doprawionego łososia obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Następnie owinąć świeżymi listkami kolendry, zawinąć w folię do pieczenia i piec 15 min. w temp. 180 st. Podawać z cytryną.
Porcja dla dwóch osób**
Czas przygotowania: 40 min.**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?