Przysmak na świąteczny stół. Możesz sam go przyrządzić

(dab)
Masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz zdradził nam, jak przyrządzić białą kiełbasę.
Masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz zdradził nam, jak przyrządzić białą kiełbasę. Dariusz Brożek
Masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz zdradził nam, jak przyrządzić białą kiełbasę.

Jednym z tradycyjnych specjałów kulinarnych, które znajdą się na naszych wielkanocnych stołach, jest biała kiełbasa. - Nie musimy jej kupować w sklepach. Bardzo łatwo ją zrobić w domowych warunków - zapewnia masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz, którego wędliny wiele razy wygrywały regionalne i ogólnopolskie konkursy tradycyjnej żywności.

Jak robimy białą kiełbasę? To bardzo proste. Przepis S. Mikanowiocza w aktualnym wydaniu tygodnika "Głos Międzyrzecza i Skwierzyny", który od środy dostępny jest w 200 punktach sprzedaży w powiecie międzyrzeckim.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie