5 z 15
Zagnieć ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na pół...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 3

Zagnieć ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki.

6 z 15
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto, uformuj w owalny...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 4

Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto, uformuj w owalny kształt i przełóż delikatnie do wyłożonej papierem formy. Zostaw kawałek ciasta na wałeczek.

7 z 15
Uformuj wałeczek z ciasta i wyklej nim brzegi.
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 5

Uformuj wałeczek z ciasta i wyklej nim brzegi.

8 z 15
Ponakłuwaj spód widelcem. Brzegi wysmaruj roztrzepanym...
fot. Karolina Głogowska

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 6

Ponakłuwaj spód widelcem. Brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 15 minut.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Uroczyste przekazanie dowództwa 5. Lubuskiego Pułku Artylerii w Sulechowie

Uroczyste przekazanie dowództwa 5. Lubuskiego Pułku Artylerii w Sulechowie

Lubin traci, a Gorzów zyskuje. Po 21 latach siatkarska elita wraca nad Wartę

Lubin traci, a Gorzów zyskuje. Po 21 latach siatkarska elita wraca nad Wartę

Zmiany w parafiach w Lubuskiem. Gdzie będzie nowy proboszcz, a gdzie nowy wikary?

Zmiany w parafiach w Lubuskiem. Gdzie będzie nowy proboszcz, a gdzie nowy wikary?

Zobacz również

Uroczyste przekazanie dowództwa 5. Lubuskiego Pułku Artylerii w Sulechowie

Uroczyste przekazanie dowództwa 5. Lubuskiego Pułku Artylerii w Sulechowie

Niezawodne przepisy na dania z kefirem. Wybieraj spośród 5 propozycji

Niezawodne przepisy na dania z kefirem. Wybieraj spośród 5 propozycji