Warsztaty kulinarne w Zielonej Górze. Cykliczne spotkania
Uczestnicy warsztatów kulinarnych wspólnie zrobili domową musztardę, kisili owoce i wypiekali pizzę z tego, co zostało w lodówce.
- Było smacznie, zdrowo i kolorowo. Kulinarne warsztaty w Warto Jest Pomagać cieszą się ogromnym zainteresowaniem – mówi z satysfakcją Grzegorz Hryniewicz, prezes Stowarzyszenia Warto Jest Pomagać.
Warsztaty były szczególne, gdyż przygotowywano kiszonki, które będą częścią dań, które pojawią się 27 sierpnia na ciekawym wydarzeniu.
Kuchnia bez granic. 27 sierpnia w Zielonej Górze
27 sierpnia w ogrodzie botanicznym w Zielonej Górze odbędzie się impreza kulinarna „Kuchnia bez granic”. Będą to olbrzymie warsztaty dla wszystkich chętnych mieszkańców Zielonej Góry i okolic. Tym razem będzie można bliżej poznać kuchnię orientalną.
Będzie się można nauczyć robić pyszne batoniki z cienkiego ciasta ryżowego, wypełnione kolorowymi i zdrowymi warzywami. Będzie dzika kuchnia. Wszyscy będą mogli się też dołożyć do wspólnego garnka, robiąc bigos z darami lasu, czyli ziołami, dziczyzną i grzybami.
Będzie też kuchnia dla wnuków. Panie seniorki będą robiły burgery, aby przełamać stereotypy. Oczywiście wszystko smacznie, kolorowo i zdrowo.
Szczegółów warto będzie szukać na profilu stowarzyszenia Warto jest pomagać na Facebooku.
Czytaj też:
- Smakowita papryka nadziewana mięsem mielonym. Przepis na połączenie smaków, które zachwyci każde podniebienie. Sposób na pożywny obiad
- Urodziny Targu Śniadaniowego w Folwarku Zamkowym w Żarach. Ta inicjatywa ma już trzy lata
- Mrożony deser a'la monte. Smakuje jak domowe lody. Przepis na pyszny i szybki deser z kremem z mascarpone i orzechami. Zobacz wideo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?