Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Surówka z cebuli. Przepis Zofii Dąbrowskiej

Redakcja
Fot. sxc.hu
Zofia Dąbrowska ze Zbąszynia przysłała nam przepis na surówkę z cebuli.

Polecamy prosty przepis na smaczną i wartościową dla naszego zdrowia surówkę.
Dziękujemy za nadsyłane przepisy, wszystkie zamieścimy na naszej stronie internetowej.
Jeśli chcecie polecić swoje smaki, pomysły na gotowanie, zapraszamy do gotowania z "Gazetą Lubuską".
Porady kulinarne i przepisy, a nawet zdjęcia swoich potraw nadsyłajcie na adres [email protected]

SURÓWKA Z CEBULI

Składniki: (dla dwóch osób), biała i czerwona cebula, papryka czerwona, sól, cukier, kwasek cytrynowy, pieprz, natka pietruszki, olej.

Przygotowanie: obraną cebulę pokroić w drobne piórka i przełożyć do miseczki. Dodać kwasek cytrynowy, cukier, pieprz, aż puści sok, a cebula zwiotczeje. Paprykę pokroić w drobną kostkę i połączyć z cebulą. Dodać olej i natkę pietruszki, a następnie wymieszać. Surówkę podawać schłodzoną. Najlepiej smakuje do zimnego mięsa, gorącej pieczeni z sosem, a nawet chleba z masłem. Samo zdrowie.
Zofia Dąbrowska ze Zbąszynia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska