Morele
Morele wspomagają trawienie, warto też zjeść je po treningu, aby przywrócić równowagę kwasowo-zasadową. Sięgajmy po świeże owoce, które są niskokaloryczne. W 100 g znajduje się tylko 47 kcal, natomiast 100 g suszonych moreli to aż 284 kcal.
Czytaj także: To dzieje się z organizmem, gdy jemy śliwki
Wideo: Dlaczego warto jeść jabłka?
Źródło: x-news
Jabłka
Jabłka są bardzo bogatym źródłem błonnika. Zmniejszają uczucie głodu. Pomagają zredukować tłuszcz, szczególnie z brzucha.
Czytaj także: To dzieje się z organizmem, gdy jemy śliwki
Wideo: Dlaczego warto jeść jabłka?
Źródło: x-news
Grejpfruty
Grejpfruty są też ważnym składnikiem diet odchudzających - mają niewiele kalorii i przyspieszają przemianę materii.
Czytaj także: To dzieje się z organizmem, gdy jemy śliwki
Wideo: Dlaczego warto jeść jabłka?
Źródło: x-news
Truskawki
Zawierają niewiele kalorii. Działają oczyszczająco i moczopędnie, co ułatwia pozbycie się zbędnych kilogramów.
Czytaj także: To dzieje się z organizmem, gdy jemy śliwki
Wideo: Dlaczego warto jeść jabłka?
Źródło: x-news