Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Te zupy rozgrzewają (przepisy)

źródło: materiały prasowe Makarony Międzybrodzkie
Makaron nitki - 1 paczkadynia  - ok. 1 ½ kgcebula -  2 średnie szt.kapary z zalewy - 1 łyżkapłatki chili  - ¼  łyżeczkiolej - 3 łyżkisłodka śmietanka - 100mlwoda    sól do smaku                                                Przygotowanie:Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chili, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki.
Makaron nitki - 1 paczkadynia - ok. 1 ½ kgcebula - 2 średnie szt.kapary z zalewy - 1 łyżkapłatki chili - ¼ łyżeczkiolej - 3 łyżkisłodka śmietanka - 100mlwoda sól do smaku Przygotowanie:Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chili, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki. źródło: materiały prasowe Makarony Międzybrodzkie
Dyniowa, pomidorowa, grzybowa i cebulowa. Każda inna, każda smaczna i każda z nich idealnie nadaje się na zimowe popołudnia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska