Tomasz Jakubiak, znany z programów telewizyjnych kucharz i dziennikarz kulinarny, gościł w ubiegłym tygodniu w Przytoku pod Zieloną Górą. Poprowadził tam warsztaty z grillowania.
Przy okazji powiedział nam, jak wygląda sytuacja w branży gastronomicznej. - W tej chwili jest nie najlepiej - mówi Jakubiak, który obecnie mieszka w Trójmieście. - Restauracyjne obłożenie w dużych miastach wynosi 20 – 25 proc. Nie ma turystów z Norwegi, Szwecji, a polski turysta woli wydawać oszczędnie, bo nie wiadomo, co się jeszcze wydarzy.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.