Lubuskie smakuje winem i miodem. Ale nie tylko! Lubuskie to także tradycja warzenia piw, którą w Browarze Witnica opanowano do perfekcji. Nie ma się co dziwić, bowiem browar istnieje tu nieprzerwanie od 1848 roku i jako jedyny w naszym regionie producent piwa kontynuuje tradycje piwowarskie i warzy piwo zgodnie ze sztuką, na bazie naturalnych składników.
Sekretem prawdziwego, głębokiego smaku piw z Browaru Witnica są składniki: woda, która pozyskiwana jest z własnych studni głębinowych, słód, chmiel oraz drożdże. Ponadto piwa smakowe zawierają naturalne soki oraz miody. Zaledwie kilka składników, a smak? Niepowtarzalny! Obok wyselekcjonowanych składników bardzo ważny jest sam proces warzenia, który tutaj, w Browarze Witnica, nie jest sztucznie przyśpieszany, dzięki czemu piwa wyróżniają się wyjątkowym smakiem i aromatem. Bo wystarczy ukłon w stronę tradycji, cierpliwość i szczypta innowacji, aby otrzymać znakomity smak Lubuskiego!
– Nasze piwa wygrywają liczne konkursy, co świadczy o ich jakości, a piwo porter jest głównym produktem promującym Browar Witnica – mówi z dumą Zdzisław Czyrka, prezes Browaru Witnica.
Gama piw marki LUBUSKIE, na które składają się piwa jasne, ciemne, smakowe i nowofalowe jest tak szeroka i różnorodna, że każdy wytrawny miłośnik tego trunku znajdzie w niej swój ulubiony smak.
Usiądźcie wygodnie i rozkoszujcie się pełną tradycji podróżą po Browarze Witnica.
Cykl realizowany jest we współpracy z Departamentem Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego.
POZNAWAJ Z NAMI TRADYCYJNE LUBUSKIE:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?