1/5
Farsz do makowca tradycyjnie doprawia się bakaliami.
fot. 123rf.com/dar1930/zdjęcie ilustracyjne

Tradycyjny makowiec drożdżowy

Farsz do makowca tradycyjnie doprawia się bakaliami.

2/5
Domowy makowic można ozdobić lukrem z kandyzowaną skórką...
fot. gkrphoto/123rf.com/zdjęcie ilustracyjne

Tradycyjny makowiec na Wigilię

Domowy makowic można ozdobić lukrem z kandyzowaną skórką pomarańczy.

3/5
Tradycyjny makowiec zazwyczaj ozdabiany jest lukrem i...
fot. Mariha-kitchen / gettyimages.com/zdjęcie ilustracyjne

Makowiec tradycyjny

Tradycyjny makowiec zazwyczaj ozdabiany jest lukrem i opcjonalnie kandyzowanymi owocami.

4/5
W Polsce do makowca wykorzystuje się odmianą niebieską maku....
fot. yelenayemchuk/123RF

Mak do ciasta

W Polsce do makowca wykorzystuje się odmianą niebieską maku. Jeśli woli się delikatniejszy smak zachęcamy do wypróbowania białego maku.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Obchody 79. rocznicy zakończenia II wojny światowej. Tak świętowano w Żarach

Obchody 79. rocznicy zakończenia II wojny światowej. Tak świętowano w Żarach

Zbliża się wielkie święto żużla. Szymon Woźniak zadebiutuje na PGE Narodowym

Zbliża się wielkie święto żużla. Szymon Woźniak zadebiutuje na PGE Narodowym

Pociągiem przez Stary Kontynent. 5 najlepszych europejskich tras kolejowych

Pociągiem przez Stary Kontynent. 5 najlepszych europejskich tras kolejowych

Zobacz również

Gorzów świętuje 125-lecie tramwajów. Ich historię można poznać na wystawie

Gorzów świętuje 125-lecie tramwajów. Ich historię można poznać na wystawie

Jak popularny jest Twój samochód? TOP ulubionych marek pojazdów w Gorzowie

Jak popularny jest Twój samochód? TOP ulubionych marek pojazdów w Gorzowie