1/11
Puszyste placuszki posmakują w szczególności dzieciom.
fot. Anna Moyseowicz

Racuchy z dyni będą idealnym jesiennym deserem

Puszyste placuszki posmakują w szczególności dzieciom.

2/11
Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i...
fot. Anna Moyseowicz

Składniki na racuchy z dyni

Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i wydrążeniu miąższu), półtorej szklanki mąki, pół szklanki ciepłego mleka (+ewentualnie dodatkowo, w razie potrzeby rozrzedzenia ciasta), pół szklanki oleju, 1 jajko, łyżka cukru, niecała łyżeczka wybranego aromatu do ciasta, drożdże (w moim przypadku mrożone).

3/11
Dzięki temu pozbędziemy się ewentualnych zanieczyszczeń, a...
fot. Anna Moyseowicz

Mąkę przesiać przez sitko

Dzięki temu pozbędziemy się ewentualnych zanieczyszczeń, a ciasto będzie pulchniejsze.

4/11
Miska nie powinna być metalowa. Składniki należy delikatnie...
fot. Anna Moyseowicz

Mąkę, mleko, drożdże i cukier umieścić w misce

Miska nie powinna być metalowa. Składniki należy delikatnie przemieszać i pozostawić do wyrośnięcia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Lubuski, kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień maja, ileż się dzieje!

Lubuski, kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień maja, ileż się dzieje!

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Puchar Tymbarku. Już się nie mogą doczekać gry na stadionie PGE Narodowym!

Puchar Tymbarku. Już się nie mogą doczekać gry na stadionie PGE Narodowym!

Zobacz również

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Zaskakujące odkrycie w Lubuskiem. Te relikty zmieniają historię Paradyża na dobre!

Zaskakujące odkrycie w Lubuskiem. Te relikty zmieniają historię Paradyża na dobre!