5/8
W mikrofali nie powinno się podgrzewać grzybów, ani...
fot. pexels.com

GRZYBY

W mikrofali nie powinno się podgrzewać grzybów, ani składających się z nich w większości dań.

Dlaczego? Bo podgrzane grzyby mogą powodować wzdęcia i bóle żołądka.

6/8
Ziemniaki nie powinny być odgrzewane, ponieważ w ten sposób...
fot. pexels.com

ZIEMNIAKI

Ziemniaki nie powinny być odgrzewane, ponieważ w ten sposób tracą swoje wszelkie walory smakowe, a także właściwości.

W ziemniakach znajduje się potas, wapń oraz witaminy. Podgrzanie całkowicie je wyeliminuje.

7/8
Burak to warzywo bogate w potas, sód, witaminy i...
fot. pexels.com

BURAKI

Burak to warzywo bogate w potas, sód, witaminy i antyutleniacze. Tak jest jednak dopóki burak nie trafi do kuchenki mikrofalowej.

Co więcej: buraki zawierają azotany więc, zamiast je odgrzewać, lepiej jest zjeść je na zimno.

8/8
Podgrzewanie jajek może spowodować uwolnienie się z nich...
fot. pexels.com

JAJKA

Podgrzewanie jajek może spowodować uwolnienie się z nich szkodliwych dla zdrowia toksyn.


Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Polecamy

Dwóch Jemeńczyków i Sudańczyk zatrzymani w powiecie krośnieńskim.

Dwóch Jemeńczyków i Sudańczyk zatrzymani w powiecie krośnieńskim.

Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

Dziś winnice wyglądają jak po apokalipsie. Czy jest szansa na pomoc?

Dziś winnice wyglądają jak po apokalipsie. Czy jest szansa na pomoc?

Zobacz również

Mateusz Kieliszkowski zapisał się w księdze rekordów Guinnessa!

Mateusz Kieliszkowski zapisał się w księdze rekordów Guinnessa!

Premiery gier w maju to spore zaskoczenie. Dlaczego? Sprawdź

Premiery gier w maju to spore zaskoczenie. Dlaczego? Sprawdź