13 z 42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

14 z 42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

15 z 42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

16 z 42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Samozbiory ruszają! Na plantacji najesz się owoców za darmo, a zapasy zrobisz taniej

Samozbiory ruszają! Na plantacji najesz się owoców za darmo, a zapasy zrobisz taniej

Pod Żaganiem powstanie nowoczesne osiedle. Mamy wizualizacje!

Pod Żaganiem powstanie nowoczesne osiedle. Mamy wizualizacje!

Gorzów chce obronić puchar Rowerowej Stolicy Polski

Gorzów chce obronić puchar Rowerowej Stolicy Polski

Zobacz również

Koszykarski świat w żałobie. Nie żyje były gracz Zastalu Zielona Góra

Koszykarski świat w żałobie. Nie żyje były gracz Zastalu Zielona Góra

Lepsze niż szakszuka. Wystarczy zapiec w piekarniku. Niebo w gębie!

Lepsze niż szakszuka. Wystarczy zapiec w piekarniku. Niebo w gębie!