5/5
Składniki:...
fot. Czytelniczka Magdalena Konsewicz

Przekąska dyniowa

Składniki:
1 dynia
sól morska
pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem.
Dynię obrać, wyjąć nasiona, pokroić na kawałki. Używając bardzo ostrego noża lub tarki do warzyw pokroić dynię na bardzo cienkie plasterki. Smarujemy je dokładnie oliwą i solimy i pieprzymy. Pieczemy przez około 20 minut (warto sprawdzić po około 10 minutach, czy chipsy się nie przypalają. Wyjmujemy z piekarnika jak tylko zaczną brązowieć. Możemy znowu posypać solą lub ulubionymi przyprawami i podajemy natychmiast.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

To ostatnie dni Heaven w Zielonej Górze. Tak bawili się tu klubowicze | DUŻO ZDJĘĆ

To ostatnie dni Heaven w Zielonej Górze. Tak bawili się tu klubowicze | DUŻO ZDJĘĆ

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Polecamy

Historyczna ulica w Gorzowie będzie pełniła funkcję deptaka

Historyczna ulica w Gorzowie będzie pełniła funkcję deptaka

Ta kobieta to dynamit! Chylińska dała czadu w Sulechowie. Ludzie szaleli | ZDJĘCIA

Ta kobieta to dynamit! Chylińska dała czadu w Sulechowie. Ludzie szaleli | ZDJĘCIA

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia