1/190
Po tłumach, które odwiedziły doroczne "Kaziuki" w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze-Ochli, można wywnioskować, że jesteśmy już wyjątkowo mocno spragnieni wiosny oraz wydarzeń plenerowych.
2/190
Podczas trwania festynu, nie zabrakło także stoisk z potrawami regionalnymi i możliwości ich spożycia "pod chmurką".
3/190
W godz. 11-13, na terenie zagrody z Dąbrówki Wielkopolskiej, mistrz Robert Sowa dawał pokaz kucharski i było można, za darmo, spróbować tradycyjnego wielkanocnego żurku.
4/190
Na muzealnej scenie plenerowej ze spektaklem „Król Bul” wystąpił dziecięcy teatr „Bałałajka”, a po nim zespoły ludowe jak: „Roztoka” (łemkowski), „Kryniczeńka”, „Echo Kresów”, ‘Lubin”, „Wiebrzniczanki” z kapelą, „Jutrzenka” oraz zespół Górali Bukowińskich „Watra”.