Pyszny kapsalon z frytkami i sosem czosnkowym (przepis)

    Pyszny kapsalon z frytkami i sosem czosnkowym (przepis)

    Artykuł sponsorowany

    Aktualizacja:

    Gazeta Lubuska

    Przygotowanie tego dania trwa kilka minut a efekty są naprawdę pyszne!

    Przygotowanie tego dania trwa kilka minut a efekty są naprawdę pyszne! ©Efes Kebab Factory

    W pobliżu Campusu B Uniwersytetu Zielonogórskiego pojawił się nowy lokal. W menu, oprócz popularnego kebaba, znajdziemy również inne, ciekawe i nietypowe dania…
    Przygotowanie tego dania trwa kilka minut a efekty są naprawdę pyszne!

    Przygotowanie tego dania trwa kilka minut a efekty są naprawdę pyszne! ©Efes Kebab Factory

    Szef kuchni poleca
    Szef kuchni poleca

    Szef kuchni poleca

    Paweł Puła przygodę z kulinariami rozpoczął w 2006 roku w rodzinnych Żarach. Tu otworzył pierwszy punkt gastronomiczny i doskonalił kuchenne rzemiosło.
    - W tamtym czasie istniał tylko jeden "kebab" w mieście. Postanowiłem to zmienić i stworzyłem własny lokal - wspomina właściciel Efes Kebab Factory. - Teraz mam ich w Żarach dwa, a ten jest pierwszy w Zielonej Górze, i tak naprawdę działa dopiero drugi miesiąc.

    Zobacz też: Zakupy grupowe na słodko: sweetdeal.pl/zielonagora

    Pan Paweł przede wszystkim chce zadbać o klienta. Wie, że zadowolony klient, to podstawa sukcesu i dobra reklama. - Ważne, aby ludzie jedli u mnie regularnie. Żeby tak się stało muszę mieć w ofercie produkty smaczne i dobre jakościowo. Bez tego już dawno zwinąłbym interes i zajął się czymś innym.

    Z pewnością szansą na rozwój Efesu są studenci. Położenie w pobliżu Campusu B Uniwersytetu Zielonogórskiego, przy ruchliwej Alei Wojska Polskiego, to dodatkowy atut lokalu. - Podczas remontu, jeszcze w trakcie roku akademickiego, widziałem mnóstwo znajomych twarzy. Część z nich to nasi klienci z Żar, więc jestem dobrej myśli.

    Właściciel podkreśla jednak, że grupą docelową są ludzie mieszkający tu na stałe. Perspektywy są obiecujące, bo w sąsiedztwie znajduje się kilka dużych osiedli.
    - Zdaję sobie sprawę, że na solidną renomę będziemy musieli zapracować. Nie pomógł nam poprzedni właściciel, który nie miał zielonego pojęcia o gastronomi i zraził część osób do miejsca. Teraz muszę to naprawić i przekonać ludzi, że warto u nas jeść - tłumaczy pan Paweł.

    Oprócz tradycyjnego kebaba, w menu znajdziemy również inne, ciekawe i nietypowe dania. Wśród nich m.in. Kapsalon i Wrap, autorska potrawa właściciela.
    - Wszystkie ważne półprodukty typu chleb, tortilla, przyprawy, mięso czy jogurt, przyjeżdżają do nas z Niemiec, gdzie do ich jakości przywiązuje się wielką wagę. Oprócz tego naszym znakiem rozpoznawczym są sosy, które robimy sami - wyjaśnia P. Puła. - Podsumowując 7-letnią działalność w branży, z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że produkty mamy dobre, co potwierdza większość klientów. Ludzie doceniają nasze potrawy ze względu na smak i jakość, a to chyba najlepsza rekomendacja.

    Jedzenie z Efes Kebab Factory można zamówić telefonicznie. Jeśli mieszkasz w Zielonej Górze, zapłacisz 4 złote za dowóz. Posiłki nie są rozwożone poza granice miasta.
    Jeżeli masz ochotę na prawdziwe, orientalne jedzenie, odwiedź Efes i spróbuj tutejszej kuchni. Pozytywne wrażenia kulinarne gwarantowane…

    PRZEPIS NA KAPSALON

    Paweł Puła, właściciel Efes Kebab Factory w Zielonej Górze poleca przepis na pyszny kapsalon z frytkami i sosem czosnkowym
    Paweł Puła, właściciel Efes Kebab Factory w Zielonej Górze poleca przepis na pyszny kapsalon z frytkami i sosem czosnkowym GL

    Paweł Puła, właściciel Efes Kebab Factory w Zielonej Górze poleca przepis na pyszny kapsalon z frytkami i sosem czosnkowym
    (fot. GL)

    Składniki:
    kapusta pekińska lub lodowa, ogórek świeży, cebula biała, pomidory, kukurydza, ser, frytki, pierś z kurczaka, przyprawa do gyrosa, sosy (ketchup, sos czosnkowy itp.), potrzebny będzie jeszcze pojemnik do zapiekania.

    Sposób przygotowania:
    1. Pokroić ogórki i pomidory w kostkę.
    2. Poszatkować kapustę.
    3. Pokroić cebulę (jak chcemy)
    4. Pokroić pierś z kurczaka w kostkę i przyprawić przyprawą do gyrosa.
    5. Podpiec pokrojoną i przyprawioną pierś z kurczaka na patelni.
    6. Upiec frytki.
    7. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    8. Do pojemnika ułożyć upieczone frytki, następnie gyros i ser.
    9. Wstawić do piekarnika, wyciągnąć po roztopieniu się sera.
    10. Gdy wyciągniemy pojemnik z piekarnika, układamy resztę składników: pomidory, ogórki, kapustę, cebulę, kukurydzę. Na samą górę sosy.
    Smacznego!

    Wypróbuj pyszne dania za połowę ceny >> Zakupy grupowe na słodko: sweetdeal.pl/zielonagora

    Chcesz wypromować swoją firmę w internecie? Skontaktuj się z naszą specjalistką ds. produktu Sweetdeal.pl: Ewelina Popławska, kom. 503 324 388, [email protected]


    Nieruchomości z Twojego regionu

    Czytaj treści premium w Gazecie Lubuskiej Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    GazetaLubuska.pl poleca:

    Wideo