Burger z bazylia
* 500 g dobrej jakości wołowiny
* bazylia
* sól pieprz do smaku
Mięso wymieszać z posiekaną bazylią i doprawić do smaku. Grillować lub smażyć według uznania.
Chutney z ananasa
* 1 ananas
* 5 łyżek cukru
* 1 chilli
* 2 cebule szalotki
* 5 łyżki octu winnego
Na patelni smażymy drobno posiekane cebule i chili, dodajemy posiekanego w kostkę ananasa, dodajemy cukier i zalewamy octem winnym. Dusimy ok 45 min. aż cały płyn wyparuje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodatkowo:
* gruszka
* ser z niebieska pleśnią
* pomidor malinowy
* kiełki
8 3 listki cykorii (cykorie można dodatkowo zamarynować w dresingu miodowo-musztardowym 1:1)
* pełnoziarnista bułka
Z podanych składników budujemy burgera.
Smacznego!
Przepis nadesłany przez Piotra Wójcika
Przypominamy, że nasz konkurs jeszcze trwa. Do 19 sierpnia czekamy na Wasze przepisy. Naprawdę warto wziąć udział w naszym konkursie kulinarnym. Za jeden smaczny przepis, możecie wygrać nagrody ufundowane przez NoBo Bistro w Galerii Grafitt w Zielonej Górze. Osoba, która zajmie pierwsze miejsce otrzyma zaproszenie dla dwóch osób na kolację. Druga nagroda to zaproszenie dla dwóch osób na lunch. A trzecia - podwójne zaproszenie na burgera!
Co trzeba zrobić, aby wygrać?
Wystarczy przysłać do nas swój przepis (najlepiej ze zdjęciem) na smaczną i oryginalną zupę, burgera lub napój bezalkoholowy.
Piszcie na adres: [email protected], w treści e-maila koniecznie podajcie swoje imię, nazwisko, telefon kontaktowy oraz zgodę na publikację i oświadczenie o posiadaniu praw autorskich do zdjęcia konkursowego.
Regulamin konkursu na najlepszy przepis na burgera, zupę lub napój bezalkoholowy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?