1/4
Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród...
fot. 123rf.com/tobi

Chutney śliwkowy

Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród nich są goździki, cynamon, kardamon i czarny pieprz.

2/4
Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula....
fot. pixabay.com/webvilla

Czerwona cebula

Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula. Można potraktować chutney z cebuli jako sos sam w sobie. Wtedy nie dodaje się do niego śliwek.

3/4
Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto...
fot. 123rf.com/tashka2000

Ocet jabłkowy

Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto zakonserwować go dodając do ocet jabłkowy i cukier.

4/4
W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney...
fot. 123rf.com/tashka2000

Chutney z jabłek

W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney jabłkowy. Zamiast czerwonej cebuli warto użyć białej i dodać laskę cynamonu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Jak śpiewać muzykę gospel i co ona wyraża można nauczyć się podczas warsztatów na UZ

Jak śpiewać muzykę gospel i co ona wyraża można nauczyć się podczas warsztatów na UZ

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych

Zobacz również

Carina Gubin pokonała Odrę Bytom Odrzański i zrobiła krok w kierunku utrzymania

Carina Gubin pokonała Odrę Bytom Odrzański i zrobiła krok w kierunku utrzymania

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej