1/7
Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i...
fot. pixabay.com

Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i zwierzęce (smalec, masło).

2/7
Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej...
fot. pixabay.com

Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej zawartości kwasów jednonienasyconych i jednocześnie niskiej zawartości kwasów wielonienasyconych.

3/7
Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.
fot. pixabay.com

Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.

4/7
Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która...
fot. pixabay.com

Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która mają wysoka temperaturę dymienia, np. masło klarowane, rafinowany olej słonecznikowy albo rafinowany olej kokosowy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Carina Gubin pokonała Odrę Bytom Odrzański i zrobiła krok w kierunku utrzymania

Carina Gubin pokonała Odrę Bytom Odrzański i zrobiła krok w kierunku utrzymania

Zobacz również

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych