O tytuł ,Nasze Dobre Lubuskie" walczyło 58 najlepszych produktów i usług lubuskich firm.
Oceniała je kapituła w składzie:
- Grzegorz Widenka, dyrektor zarządzający odziałem Mediów Regionalnych - ,,Gazeta Lubuska”
- Renata Pękala, dyrektor reklamy w ,,Gazecie Lubuskiej”
- Jarosław Solarski, Lubuski Wojewódzki Inspektor Inspekcji Handlowej w Gorzowie Wlkp.
- Wiesław Ocytko, Organizacja Pracodawców Ziemi Lubuskiej
- Stanisław Owczarek, Zachodnia Izba Przemysłowo-Handlowej
- Bogdan Karwowski, Wojewódzki Inspektor Inspektoratu Jakości Artykułów Rolno - Spożywczych
- Ryszard Wtorkowski, kanclerz Lubuskiej Loży BCC (przewodniczący kapituły).
Uznanie kapituły zdobyło 10 produktów i usług:
- moduł zarządzania produkcją firmy Stream Soft Z. Jastrzębski, C.Madziołko, D.Chojnacki, J.Szaferski Spółka Jawna
- obuwie profilaktyczne dla dzieci od roku do 10 lat wz 951 firmy DAWID Zakład Produkcji Obuwia
- alby dla dzieci do komunii firmy M.B.M. DUBER
- granola orzechowa firmy JACK PPUH Marek Jackowski PIEKARNIA BAGIETKA
- masło sławskie produkowane przez Zakład Przetwórstwa Spożywczego i Handlu Henryk Kuźma
- chleb graham z jabłkiem wypiekany przez Przedsiębiorstwo Wielobranżowe NITOR sp. z o.o.
- miód pszczeli wielkokwiatowy lipowo-bławatkowy z Gospodarstwa Pszczelarskiego DUTKOWIAK
- księgowość dla firm Petra24 firmy PETRA sp. z o.o.
- outsourcing procesu zarządzania gospodarką energetyczną w firmie z wykorzystaniem aplikacji internetowej FREEN_x_x firmy FreeEn sp. z o.o.
- AFRO-taniec afrykański zgłoszony przez Akademię Ruchu Ness Fit Marta Pelińska.
Wymienione firmy otrzymają certyfikat ,,Nasze Dobre Lubuskie”, statuetkę i nagrodę w postaci promocji na łamach gazety i w internecie wysokości 10 tysięcy złotych.
Kapituła postanowiła przyznać wyróżnienie Szkole Pływania HIPCIO za obozy sportowo-rekreacyjne dla dzieci i dorosłych.
Czytelnicy wybierali najpopularniejszy produkt w głosowaniu SMS-owym:
- I miejsce zajęła granola orzechowa firmy JACK PPUH Marek Jackowski Piekarnia Bagietka z Kostrzyna nad Odrą - 2.388 głosów
- II miejsce - termolifting Zaffiro, bezbolesna i skuteczna metoda odmładzania skóry zielonogórskiej firmy Luxury World Day Spa - 2.227 głosów.
- III miejsce - pasztet jędrzychowski pieczony firmy Belem z Zielonej Góry - 1.768 głosów.
Tu nagrodą jest promocja na łamach ,,Gazety Lubuskiej” i w internecie wartości odpowiednio: 10 tys. zł, 5 tys. zł i 2 tys. zł.
Dla wszystkich firm przygotowano pamiątkowe dyplomy.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?