Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Faszerowane pieczarki to imprezowy hit
Faszerowane pieczarki to imprezowy hit Getty images/zdjęcie ilustracyjne
Faszerowane pieczarki to jedna z najpopularniejszych przekąsek na imprezę. Są łatwe do przygotowania i można je nadziewać różnymi farszami, które nie wymagają wiele pracy. Doskonałe na jeden kęs, smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

W skrócie

Faszerowane pieczarki – łatwa i tania przekąska na imprezę

Pieczarki faszerowane na różne sposoby sprawdzą się nie tylko jako smaczna i tania przekąska karnawałowa. Można przygotować je na święta, rodzinne uroczystości, a latem na grilla. Przepisy na pieczarki, które dziś proponuję, są banalnie proste do przygotowania. Zrobienie każdego farszu zajmuje naprawdę kilka minut, a składniki są niedrogie i łatwo dostępne.

Jak przygotować pieczarki do faszerowania?

Wiele osób zastanawia się, czy obierać pieczarki przed faszerowaniem. Jako wielka zwolenniczka ułatwiania sobie życia, zwłaszcza jeśli chodzi o gotowanie, osobiście nie tracę nigdy czasu i energii na obieranie pieczarek. Wystarczy dokładnie je umyć i pozbawić nóżek. We wszystkich przepisach, które dziś proponuję, pieczarki smażę na maśle, z obu stron, aby się zrumieniły. W niektórych przepisach trzeba je zapiec z farszem, w innych wystarczy je nadziać. Będą smakowały doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do proponowanych przeze mnie przepisów możesz użyć zarówno białych, jak i brązowych pieczarek, postaraj się jednak wybierać ładne, duże sztuki. Jeśli zdecydujesz się na pieczarki portobello, pamiętaj, aby przygotować więcej nadzienia.

Polecam także: Zaskakujący sposób na zapiekankę. Ten przepis uzależnia!

Jeśli przygotowujesz imprezę karnawałową w domu, koniecznie wypróbuj moje propozycje na:

  1. Pieczarki faszerowane jajkami;
  2. Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką;
  3. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym;
  4. Pieczarki faszerowane fetą;
  5. Pieczarki faszerowane kuskusem.

Wszystkie przepisy znajdziesz na kolejnych zdjęciach galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut - Strona Kuchni

Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska