Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gołąbki wigilijne - przepis

martusha1986
Fotolia
Kolejny przepis nadesłany świąteczny na konkurs "Gazety Lubuskiej" oraz sieci sklepów Lidl. Tym razem zapraszamy do zapoznania się z przepisem na wigilijne gołąbki.

Składniki:
1 główka kiszonej kapusty (gdy w październiku kiszę kapustę do beczki wkładam 1 całą główkę - specjalnie na wigilię)
2 woreczki kaszy gryczanej
dużą garść suszonych grzybów
3 łyżki oleju do smażenia
1 cebula
pieprz, sół

Przygotowanie:
Moczę i gotuję grzyby. Posiekane grzyby mieszam z ugotowaną kaszą i podsmażoną cebulką, doprawiam farsz solą i pieprzem ( można dodać pieprz ziołowy). Kapustę gotuję ( całą główkę). Następnie robię gołąbki- daję do rondla i zalewam wywarem z grzybów( jak jest mało dolewam wody) i duszę ok. 30 min.

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska