Składniki:
1 główka kiszonej kapusty (gdy w październiku kiszę kapustę do beczki wkładam 1 całą główkę - specjalnie na wigilię)
2 woreczki kaszy gryczanej
dużą garść suszonych grzybów
3 łyżki oleju do smażenia
1 cebula
pieprz, sół
Przygotowanie:
Moczę i gotuję grzyby. Posiekane grzyby mieszam z ugotowaną kaszą i podsmażoną cebulką, doprawiam farsz solą i pieprzem ( można dodać pieprz ziołowy). Kapustę gotuję ( całą główkę). Następnie robię gołąbki- daję do rondla i zalewam wywarem z grzybów( jak jest mało dolewam wody) i duszę ok. 30 min.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?