Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane pieczarkami. Przepis Irena Borowska z Kaszczoru

Redakcja
Jajka faszerowane pieczarkami - ten przepis przysłała nam Irena Borowska z Kaszczoru.

Codziennie proponujemy przepis wielkanocny. Ten na jajka otrzymaliśmy na konkurs, który trwa do poniedziałku 29 marca. Do godz. 11 czekamy jeszcze na przepisy.

Autorów ośmiu, wybranych nagrodzimy zestawami: książka kucharska, krajalnica do jajek, 8 przypraw Galeo. Przepisy opublikujemy też we wtorkowej "Gazecie Lubuskiej" i w serwisie [email protected] Prosimy pomysły nadsyłać pocztą na adres redakcji z dopiskiem "Przepisy wielkanocne", lub mailem na adres [email protected]
Czekamy do poniedziałku, 29 marca do godz. 11.00 - mail. W przypadku poczty - decyduje termin dotarcia przesyłki.
Sponsorem konkursu jest Galeo

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki: 6 jajek, 15 dag pieczarek, 3 dag tłuszczu, sól, pieprz, pół pęczka natki pietruszki lub koperku, majonez, liście sałaty do dekoracji.

Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy
wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka. Oczyszczone pieczarki drobniutko kroimy(najlepiej zetrzeć je na tarce o grubych oczkach), podsmażamy na tłuszczu i studzimy. Pieczarki i żółtka przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem. Dodajemy do smaku sól, pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki lub koper.Do masy dodajemy łyżkę majonezu i całość dokładnie mieszamy. Masą napełniamy puste białka, najlepiej łyżeczką lub za pomocą szprycy. Połówki nafaszerowanych jajek układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy
posiekaną natką pietruszki lub koprem. Smacznego!

Irena Borowska
64-234 Kaszczor
ul.Powst.Wlkp.26

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska