5/8
Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 4

Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.

6/8
Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 5

Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową kładź na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7/8
Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni)...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę. Krok 6

Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni) przez pół godziny. Następnie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i w zależności od tego, jaką bezę lubisz, piecz ją jeszcze przez 30 minut (będzie miękka i ciągnąca w środku) lub przez godzinę (będzie bardziej chrupiąca).

8/8
Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę? Krok 7

Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym piekarniku do wystygnięcia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Polecamy

Tak się kiedyś wypoczywało we Władysławowie. Zobacz archiwalne zdjęcia

Tak się kiedyś wypoczywało we Władysławowie. Zobacz archiwalne zdjęcia

Pijana matka wiozła swoje dziecko do przedszkola. Na miejsce przyjechał ojciec

Pijana matka wiozła swoje dziecko do przedszkola. Na miejsce przyjechał ojciec

Muzeum Ziemi Wschowskiej zaskoczy nas róznorodnością tematów podczas Nocy Muzeów

Muzeum Ziemi Wschowskiej zaskoczy nas róznorodnością tematów podczas Nocy Muzeów

Zobacz również

Pożary to dzieło przypadku, czy celowego działania? Zapytaliśmy wiceszefa MSWiA

TYLKO U NAS
Pożary to dzieło przypadku, czy celowego działania? Zapytaliśmy wiceszefa MSWiA

Muzeum Ziemi Wschowskiej zaskoczy nas róznorodnością tematów podczas Nocy Muzeów

Muzeum Ziemi Wschowskiej zaskoczy nas róznorodnością tematów podczas Nocy Muzeów