Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.
KOTLET WIEPRZOWY Z POMIDOREM
Składniki: 120 g schabu bez kości, pieczarki, pomidor, 20 g startego żółtego sera, 2 jajka, wedeta, 10 g mąki pszennej, keczup, olej.
Przygotowanie: 2 plastry schabu rozklepujemy i doprawiamy do smaku wegetą. Posypujemy mąką, obtaczamy w roztrzepanych jajkach, zmieszanych ze startym serem i pokrojonymi drobno pieczarkami. Smażymy z obu stron. Kotlety dekorujemy keczupem i pokrojonym pomidorem.
Zofia Bandura z Międzyrzecza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?