Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety wieprzowe z pomidorem. Przepis Czytelniczki

(staw)
Fot. DiGiTouch
Kotlety wieprzowe z pomidorem to pomysł na częste danie w naszych domach, ale inaczej przygotowane. Pomysł podpowiada Zofia Badura z Międzyrzecza.

Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.

KOTLET WIEPRZOWY Z POMIDOREM

Składniki: 120 g schabu bez kości, pieczarki, pomidor, 20 g startego żółtego sera, 2 jajka, wedeta, 10 g mąki pszennej, keczup, olej.

Przygotowanie: 2 plastry schabu rozklepujemy i doprawiamy do smaku wegetą. Posypujemy mąką, obtaczamy w roztrzepanych jajkach, zmieszanych ze startym serem i pokrojonymi drobno pieczarkami. Smażymy z obu stron. Kotlety dekorujemy keczupem i pokrojonym pomidorem.

Zofia Bandura z Międzyrzecza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska