Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kto najpopularniejszym sportowcem? Dowiedz się na żywo

Redakcja
Takie atrakcje tylko na balu "Gazety Lubuskiej"!
Takie atrakcje tylko na balu "Gazety Lubuskiej"! Archiwum B. Nienadowska
Nie lada gratka dla fanów sportu i dobrej zabawy. To już ostatnie dni sprzedaży biletów na galę, podczas której dowiemy się kto najbardziej zasłużył na uznanie kibiców. To także okazja do niepowtarzalnego szaleństwa karnawałowego.

Tegoroczna edycja balu zapowiada się bardzo ciekawie. Niezapomnianych wrażeń dostarczą finaliści programu "Mam talent" Berenika Nienadowska i Acroart. Ich efektowne pokazy na pewno zachwycą wszystkich zgromadzonych. Daniem głównym będzie ogłoszenie wyników głosowania kibiców na najpopularniejszego sportowca Ziemi Lubuskiej w 2014 roku. Biorąc pod uwagę fakt jak wyrównane jest w tym roku głosowanie i rywalizacja o poszczególne miejsca, emocji podczas ceremonii wręczania nagród na pewno nie zabraknie. Tym bardziej, że o odpowiednią oprawę zadbają Sylwia Dekiert i Rafał Darżynkiewicz - dziennikarze telewizyjni, którzy wcielą się w rolę prowadzących galę.

Po części oficjalnej, przyjdzie czas na karnawałową zabawę w doborowym towarzystwie. O oprawę muzyczną zadba zespół Aquarius, o bogate menu (szczegóły poniżej) szef kuchni. Początek 30 stycznia o godzinie 20.00 w hali Wojewódzkiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Drzonkowie. Chcesz tam być razem z nami? Nic prostszego. Bilety na to wyjątkowe wydarzenie są nadal w sprzedaży. Cena dla pary za zaproszenie normalne to 380 zł. Dla zaproszenia VIP - 400,00 zł/para. Istnieje możliwość uzyskania zniżki przy jednorazowym zakupie dla trzech par - wówczas koszt jednego zaproszenia wyniesie 360 zł/para.

Bilety do kupienia w siedzibie "Gazety Lubuskiej" w Zielonej Górze al. Niepodległości 25 (biuro ogłoszeń), w punktach sprzedaży abilet.pl oraz na stronie abilet.pl.

Więcej informacji pod numerem: 68 324 88 35

Menu:

I. Danie gorące - (podawane do stołu)
- "Ster Styl"( polędwiczki wieprzowe okolone boczkiem z dodatkiem
opiekanych talarków ziemniaczanych i sałatki z warzyw
śródziemnomorskich, bakłażan, cukinia, papryka, fasolka żółta i
zielona, cebula)
II. Dania gorące - (podawane do stołu szwedzkiego):
- Krem z pieczarek, Rosół z kołdunami, indyki pieczone, Golonka
pieczona po bawarsku, mix pierogów (z mięsem, ruskie), filet z
kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, schab pieczony po kalifornijsku.
III. Przekąski na zimno - (stoły szwedzkie):
- Mięsa pieczone z różnym nadzieniem
- Klopsiki mięsne z pomidorkiem koktajlowym
- Szaszłyki z mozarellą
- Ser camembert z oliwką
- Drób w auszpiku
- Koreczki śledziowe
- Roladki rybne
- Filet z indyka w auszpiku z owocami
- Pasztet wieprzowo-drobiowy w brzoskwini
- Śliwki pieczone w bekonie
- Boczek pieczony
- Wędliny podsuszane, kabanosy
- Mus cytrynowy z kawiorem
- Sałatka warzywna w rożkach z szynki
- Sałatka Gran Padano z grzankami czosnkowymi
- Sałatka grecka
- Sałatka z fasolki szparagowej na rukolii
- Sałatka śledziowa
- Sałatka pikantna
- Sałatka Nicejska (z tuńczykiem)
- Dodatki: pieczywo, dipy do mięs, marynaty
IV. Przekąski na zimno - (podawane do stołu)
- Deska serów
- Patera ciast
- Patera owoców
V. Alkohol - (stół szwedzki):
- Wino białe i czerwone półwytrawne 0,75 l.

Napoje ciepłe i zimne bez ograniczenia, w cenie na parę 0,50 wódka.

Zaplanuj wolny czas - koncerty, kluby, kino, wystawy, sport

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska