Magda Gessler jest zdolną malarką. Wiemy, za ile sprzedaje swoje obrazy
Magda Gessler jest nie tylko gwiazdą „Kuchennych rewolucji”, ale także utalentowaną malarką. Sprawdziliśmy, ile kosztują jej obrazy.
Sery od serca. Polsko-włoska para serwuje wyjątkowe sery w Polsce
Kaja Przygońska i Francesco Micaletti to polsko-włoski duet, który przyrządza w Warszawie mozzarelle i inne włoskie sery. W niesamowity sposób łączą to, co...
Dzieci Magdy Gessler poszły w ślady znanej mamy? Sprawdziliśmy, czym się zajmują
Magda Gessler ma dwoje dzieci. Sprawdziliśmy, czym zajmują się Tadeusz Müller i Lara Gessler, a także czy poszli w ślady znanej mamy.
Kulinarne aukcje WOŚP. Wylicytuj spotkanie z Ewą Wachowicz lub kolację z Okrasą
Finał WOŚP 2022 w niedzielę, 30 stycznia. Co roku dużą popularnością cieszą się internetowe aukcje, również te związane z kulinariami. Tym razem można...
Niezwykłe torty Izabeli Borys-Tarkowskiej. Jak powstają te słodkie dzieła sztuki?
Pasję do tortów odkryła dzięki swoim dzieciom. - Często eksperymentuję ze smakami i fakturą kremów, a jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia i preferencje...
Zjawiskowe torty inspirowane Billie Eilish i Sią. Norweżka piecze niezwykłe ciasta
Marianne Pfeffer Gjengedal to norweska stylistka jedzenia, absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Oslo i autorka książek. W Polsce można było kupić książkę...
Mała mleczarnia z Łużnej podbiła swoim produktem rynek. Piękna historia!
Ich znak rozpoznawczy to tradycyjny edamski i gryficki do tego jeszcze ten drugi w wersji wędzonej. Mowa oczywiście o serach wytwarzanych w lokalnej mleczarni w...
Kuchnia Konfliktu, kaukaskie jedzenie w Polsce. „My, uchodźcy, nie jesteśmy sami”
Kuchnia Konfliktu to miejsce na mapie Warszawy, gdzie nie tylko dostaniemy pyszne jedzenie kaukaskie i kupimy regionalne produkty, ale także wesprzemy projekt...
Bałtycki wieniec, łotewski deser i śledzie. Mamy przepisy na bałtyckie przysmaki
Kuchnia bałtycka jest nam bliska geograficznie i kulturowo. Wielu Polaków z sentymentem wspomina tę przedwojenną, która łączyła polskie i litewskie specjały....
Artystyczna pizza na polską nutę. Andrea Camastra otwiera nową restaurację
Andrea Camastra to szef kuchni wyspecjalizowany w kuchni molekularnej. Restauracja Senses, którą tworzył w Warszawie, w 2016 roku zdobyła gwiazdkę Michelin. -...
Piernikarki – tak o sobie mówią. Ich naturalne pierniki to małe dzieła sztuki
Siedem lat temu Anna i Agata Trawińskie założyły w Kotlinie Kłodzkiej manufakturę pierników. „Wtedy niczego nie byłyśmy tak pewne jak tego, że warto dbać o...
To najlepszy kucharz młodego pokolenia! Poznaj zwycięzcę konkursu Bocuse d’Or Poland
- W Bocuse d’Or ważne jest wszystko. Nie da się wygrać tego konkursu bez doświadczenia. Ważne są lata pracy, wiedza, perfekcyjność, powtarzalności i zespół,...
Robią kimchi, jakiego do tej pory w Polsce nie było. Matka z córką stworzyły biznes
Do założenia własnego biznesu zmusiła je sytuacja życiowa podczas pandemii i problemy z pracą. To wtedy znajomi namówili Agnieszkę i Karolinę Walawender, mamę i...
Są znani i gotują. Brodka jako Monia Mąci w kuchni, Brodzik pichci dla rodziny
Wielu z nas chętnie chwali się w sieci tym, co je i gotuje, szczególnie podczas pandemii, podczas której więcej czasu spędzamy w domu. Podobnie jest ze znanymi...
Co jadały bohaterki „Seksu w wielkim mieście”? Brunch z szampanem i sushi
W czwartek, 9 grudnia w HBO odbyła się premiera bardzo wyczekiwanego serialu „I tak po prostu” (ang. „And just like that”), nawiązującego wprost do wielkiego...
Kolejny sukces Polki na „Kulinarnych Oscarach”
Magdalena Tomaszewska–Bolałek została wyróżniona w prestiżowym konkursie na najciekawsze książki kulinarne na świecie z ostatnich 25 lat - Gourmand The best of...
Ciasto Ani z Zielonego Wzgórza, naleśniki Mamy Muminka. TOP 8 smakołyków z książek
W dzieciństwie z zapartym tchem śledziliśmy przygody Muminków, baliśmy się Buki oraz czekaliśmy na to, co wymyślą przyjaciele ze Stumilowego Lasu. Równie...
Zamknęli w pandemii teatry, to otworzyła Scenę Pierogową. Poznajcie królową pierogów
„Premiery” na Scenie Pierogowej we Wrocławiu są smakowite i pełne kolorów. W „repertuarze”, czyli menu, znajdziemy pierogi w barwach piłkarskiego Śląska,...
Ma na koncie "kulinarnego Oscara". Michał Korkosz to fenomen na światową skalę
Był tym dzieckiem, które nie odmawiało dokładek i od najmłodszych lat uwielbiał gotować. Dziś jest autorem bloga "Rozkoszny.pl", ma na swoim koncie "kulinarnego...
Bydgoszczanka najpiękniej na świecie zdobi torty
Drobna i uśmiechnięta bydgoszczanka o kasztanowych włosach. Aż trudno sobie wyobrazić, jak prawdziwym, chirurgicznym skalpelem wycina figurki do swoich...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Rolnictwo
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Artykuły fryzjerskie i kosmetyczne
Dodano miesiąc temu w kategorii Ubezpieczenia
Dodano miesiąc temu w kategorii Podłogi