„Polagra FOOD – Smaki Regionów” to wyjątkowe wydarzenie dla osób, które cenią produkty od lokalnych dostawców oraz odżywiają się zdrowo. Na targach można znaleźć ekologiczną, certyfikowaną żywność z całej Polski. Targi te dają możliwość poznania wszystkich regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne, które są przygotowane według dawnych receptur i filozofii slow.
Wśród wystawców w pawilonie 3 a, będzie znajdowało się stoisko promocyjne Województwa Lubuskiego, zorganizowane przez Departament Rolnictwa, Zasobów Naturalnych, Rybactwa i Rozwoju Wsi, na którym producenci produktów regionalnych i tradycyjnych z województwa lubuskiego będą prezentowali swoje specjały.
Lubuskie będą reprezentować:
- Przetwórstwo Mięsne Motyka
- Fisch-Net Grzegorz Koza
- QZKO Kamila i Marcin Wojnowscy
- Pasieka Wędrowna Debora Jan Wróblewski
- Browar EDI - Edward Wilk
- P.W. „Salcum-Fixum” Jarosław Szlachetko i Magdalena Pętlewska
- Likiernia Agnieszka Senator
- Biały Tulipan Rękodzieło - Jerzy Krzywda
- Agronomik Polska Sp. z o.o. - Winnica z Borowa Wielkiego
Organizatorzy tego wydarzenia - Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw RP – zaprosili do współpracy regiony z Polski. Wystawcami będą poszczególne województwa naszego kraju, które na swoich stoiskach zaprezentują ofertę producentów win, chlebów, ciasta, serów, wędlin i innych przetworów regionalnych.
Wydarzenie jest świętem polskiej, regionalnej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności. W ubiegłorocznej edycji udział wzięło ponad 200 wystawców z 16 województw, a same targi odwiedziło 35 tys. zwiedzających.
Przeczytaj również:Debata Rolna 2017 w Zielonej Górze [FILM, ZDJĘCIA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?