Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Meksykańskie chilli con carne w bułce (przepis)

Redakcja
Meksykańskie chilli con carne w bułce
Meksykańskie chilli con carne w bułce Violetta Kiełbasa
Meksykańskie chilli con carne w bułce według przepisu naszej Czytelniczki, Violetty Kiełbasy.

Składniki:
mielone mięso wołowe - 500 g,
cebula - 1 sztuka,
ząbki czosnku - 2 sztuki,
fasola czerwona - 150 gramów,
kukurydza- 200 gramów,
bułka - 1 sztuka,
papryka chilli czerwona - 1 sztuka,
sól i pieprz do smaku,
oliwa - 30 mililitrów,
pomidory z puszki- 150gramów.

Przygotowanie:
1. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. W garnku, na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, czosnek oraz mięso.
2. Następnie do garnka wsyp dodaj chilli oraz pomidory z puszki. Całość zalej szklanką wody, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Duś na małym ogniu ok. 30 minut.
3. Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę i kukurydzę. Wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli uważasz że jest taka potrzeba.
4. W bułce wytnij dziurę, a następnie wydrąż środek pozostawiając dno w całości.
5 Bułkę ustaw na talerzu. Do środka nałóż gorące chilli con carne, udekoruj posiekaną papryką chilli oraz natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska